Recept Oesterzammen bitterballen met een vleugje koffie
Heerlijke vegetarische bitterballen met oesterzwammen en een vleugje koffie.
- 250 gram oesterzwammen
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 400 cl. groentebouillon
- 60 gram bloem
- 60 gram boter
- gehakte peterselie
- peper en zout
- Bloem
- eiwit
- paneermeel
- olijfolie
2. Smelt de boter en voeg daar in één keer de bloem aan toe. Zet het vuur laag en voeg de bouillon al roerende geleidelijk toe aan het bindmiddel zodat er een dikke pap ontstaat.
3. Voeg de gebakken oesterzwammen, ui en knoflook en gehakte peterselie toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het daarna in de koelkast afkoelen tot een stevige massa.
4. Draai van de opgesteven vulling kleine balletjes. Paneer de balletjes met bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal dit twee keer met alleen eiwit en paneermeel. Frituur de bitterballen op 180 °C goudbruin in circa 5 minuten.
5. Voeg voor de koffiemayonaise espresso, eidooiers, zout en mosterd bij elkaar in een maatbeker. Mix het geheel glad met een staafmixer. Voeg vervolgens geleidelijk de zonnebloemolie en olijfolie toe tot er een mayonaise ontstaat.