Overheerlijke espresso cake
25 september 2018
Ingrediënten Cake
- 165 ml melk
- 60 ml (dubbele espresso) koffie
- 300 gr donderbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 150 gr (gesmolten) boter
- 250 gr Bloem
- 2 tl bakpoeder
Ingrediënten Glazuur
- 175 gr poedersuiker
- 60 ml (dubbele espresso) koffie
Bereiding cake
Stap 1: Verwarm de over voor op 170 graden
Stap 2: Voeg de melk en de koffie samen.
Stap 3: In een kom mix je de eieren en suiker tot een luchtige massa, voeg de boter toe en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem, bakpoeder en ‘koffiemelk’ afwisselend in delen toe aan de melk. Giet het beslag in de vorm en bak deze in 55 min op 170 graden gaar.
Bereiding glazuur
Voeg de koffie toe aan de poedersuiker, roer tot een dik glazuur. Schep dit over de cake wanneer deze is afgekoeld.
En klaar is de cake!