Iced Coffee recepten
4 heerlijke Iced Coffee recepten voor de warme dagen.
Maak een cold brew met 70 gram gemalen koffie (duwpotmaling) en 500 ml koud water in een duwpot en laat dit 12 tot 24 uur extraheren in de koelkast. Deze cold brew duurt ‘iets’ langer dan de onderstaande bereidingen.
De beste koffies hiervoor zijn: Guatemala – Antigua, Sumatra – Lintong, Kenia – Washed Plantation A en Brazilië – Daterra Sunrise.
Giet dit dan door een papieren filter (deze eerst natmaken) in een kan. Uitschenken over ijsblokjes in een groot glas met een scheutje siroop bijvoorbeeld Torani.
Meng 1 of 2 shots espresso in de blender met melk, ijsblokjes en een shot Torani siroop naar keuze.
Schenk de blended latte in een groot glas met een rietje.
Schenk een dubbele espresso over de ijsblokjes in een glas. Heerlijk met een scheutje Torani siroop.
Schenk een dubbele espresso over de ijsblokjes in een glas. Doe er een scheutje volle melk en een scheutje Torani siroop naar keuze bij.