Colombia – Supremo
single origin
single origin
Deze koffie heeft tonen van anijs, melkchocolade, gekarameliseerde noten en honing in de afdronk. De aciditeit is mooi in balans, heeft een medium body, en een fijne soepele nasmaak.
Land: Colombia
Regio: Valle del Cauca (Popayán Plateau)
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.350 – 1.820 m
Oogst: Oktober – Januari
Proces: Gewassen
Variëteit: Caturra, Colombia and Castillo
City (Licht)
Intensiteit
El Aguila ligt aan de middelste Cordilleras en wordt samen met de gebieden Medelín en Manizales ook wel MAM genoemd. Koffie krijgt de aanduiding Supremo of Excelso. Excelso is iets zachter en zuurder dan Supremo, maar beide zijn aromatisch, fruitig en hebben een uitmuntende body.
De lokale economie in Armenia draait op de productie van koffie en bananen. Er zijn nog veel traditionele koffieplantages die koffiebessen verbouwen van uiterst hoge kwaliteit. De plantages bevinden zich op vulkanische grond op grote hoogte.
Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.
9 gram – 20 – 25 sec.
30 gram – 500 ml.
alle filtermethodes (o.a. snelfilter, Chemex, Hario V60 en Kalita)
Fruitige- en karameltonen, chocolade, medium body, helder gebalanceerde aciditeit, fijne nasmaak, soepel.
Land: Colombia
Regio: Valle del Cauca (Popayán Plateau)
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.350 – 1.820 m
Oogst: Oktober – Januari
Proces: Gewassen
Variëteit: Caturra, Colombia and Castillo
City (Licht)
Intensiteit
El Aguila ligt aan de middelste Cordilleras en wordt samen met de gebieden Medelín en Manizales ook wel MAM genoemd. Koffie krijgt de aanduiding Supremo of Excelso. Excelso is iets zachter en zuurder dan Supremo, maar beide zijn aromatisch, fruitig en hebben een uitmuntende body.
De lokale economie in Armenia draait op de productie van koffie en bananen. Er zijn nog veel traditionele koffieplantages die koffiebessen verbouwen van uiterst hoge kwaliteit. De plantages bevinden zich op vulkanische grond op grote hoogte.
– flexibele richtlijnen –
9 gram – 20 – 25 sec.
30 gram – 500 ml.
alle filtermethodes (o.a. snelfilter, Chemex, Hario V60 en Kalita)