VERFRIS JE ZOMER

INGREDIËNTEN 500 g Diamanthaas 6 el Brandmeester’s koffierub SPICY ESPRESSOSAUS 150 ml Brandmeester’s espresso 1 el Sambal Badjak 1 st Spaanse peper 2 el Lichtbruine basterdsuiker 2 tl Zeezout 1 el Maizena 2 el Roomboter om in te bakken BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de diamanthaas rondom bruin. Verdeel de Brandmeester’s koffierub op een plat bord. Neem de diamanthaas uit de pan en rol deze door de rub zodat het vlees helemaal bedekt is. Leg de diamanthaas in de ovenschaal en...

De AeroPress. Misschien ken je deze speciale zetmethode al, of misschien (nog) niet. Door de naam en de vorm lijkt het net alsof de AeroPress voor de ruimtevaart is gemaakt, maar de uitvinder Alan Adler heeft in 2005 deze zetmethode bedacht voor het gebruik op aarde. Alan is een gepensioneerde engineering instructeur van de Universiteit van Stanford en een groot koffieliefhebber. Naast het ontwikkelen van hoogwaardig sportspeelgoed, ging hij in 2004 aan de slag met het ontwikkelen van een zetmethode...

De koffiewereld kent verschillende keurmerken met een variatie aan doeleinden: van bosbehoud tot eerlijke prijzen en van biologische belangen tot het creëren van sociale kansen. Bij Brandmeester's heb je waarschijnlijk de volgende twee logo's al gezien: een wit blad op een groen vlak en een groene kikker. Wat zijn deze twee keurmerken en welke impact hebben ze? Producten zijn biologisch wanneer er geen pesticiden, herbiciden of fungiciden zijn gebruikt en de natuur zoveel mogelijk haar werk kan doen. Biologische landbouw resulteert daardoor niet...

Deze zomer hebben we weer een toffe samenwerking! We hebben onze krachten gecombineerd met die van Moersleutel om een heerlijk koffie-bier te ontwikkelen. Moersleutel is een bierbrouwerij uit Alkmaar die gerund wordt door vier leuke broers: Pim, Tom, Rob & Max. De jongens hebben een technische achtergrond en hebben naast een passie voor bier brouwen ook een interesse in machines optimaliseren en ontwikkelen. Moersleutel produceert bier met volle en gewaagde smaken. Zo kan je in hun assortiment bier vinden met tonen van...

Van juni tot september is het rozenseizoen en waarschijnlijk heb je wel een paar keer deze zomer de heerlijke geur diep ingeademd! Rozen zijn mooi om naar te kijken en kunnen ook toegepast worden in de keuken. Het nationale toetje van India is bijvoorbeeld gulab jamun: gefrituurde deegballetjes die in een zoete, plakkerige suikersiroop met rozenwater zijn ondergedompeld. Of misschien ken je de Perzische liefdestaart gemaakt met rozenwater die de naam heeft te danken aan een jonge vrouw die de...