Haarlem Culinair 2015
De 21e editie van Haarlem Culinair vindt plaats van donderdag 6 augustus tot en met zondag 9 augustus. De Grote Markt zal weer vol stromen met culinaire liefhebbers en fijnproevers. Voorafgaand aan de 21e editie wordt op 5 augustus voor het eerst ‘het Sterren Diner ‘ georganiseerd. Dit zakelijke evenement is met 20 tafels inmiddels uitverkocht. Alle tafels zijn gereserveerd door en voor ondernemers. De keukenbrigade die avond is in handen van de twee chef-koks met beide een Michelinster Mark Gratama van Restaurant ML en Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine. Brandmeester’s zal de koffie verzorgen tijdens het Sterren Diner.
Vanaf donderdag 6 augustus zullen verschillende restaurants in Haarlem en omgeving zich presenteren op de Grote Markt. Deelnemers zijn onder andere Restaurant ML, Restaurant de Uitkijk, Restaurant Fris, Wijn & Ko, Vis & Ko, Brick, SushiTime, Dijkers, Haven van Zandvoort, Toujours, Brasserie de Karmeliet, De Jopenkerk, Ratatouille food and wine. Brandmeester’s zal deze dagen met een unieke blikvanger op de Grote Markt staan: een originele Velopresso™ fietsdriewieler. Deze mobiele fiets-koffiebar maalt ter plekke versgebrande koffiebonen voor een vers bereide espresso of cappuccino.
Programma
donderdag 6 augustus
17:00 – 23:00
vrijdag 7 augustus
13:00 – 23:00
zaterdag 8 augustus
13:00 – 23:00
zondag 9 augustus
13:00 – 23:00
De Speciaalbiermarkt vindt zaterdag op ’t Boerenplein naast de Jopenkerk plaats en zondag op de Botermarkt. De SLOW-food markt zal zondag op de Oude Groenmarkt, Klokhuisplein en Rivier Vismarkt rond de Grote of St. Bavokerk plaatsvinden.
Meer informatie: haarlemculinair.nl