Blog

Brandmeesters / Alle blogs  / VERFRIS JE ZOMER

VERFRIS JE ZOMER

Als de zomerse hitte toeneemt, is er niets zo verfrissend als een glas zelfgemaakte ijsthee om je af te koelen. Hierbij een eenvoudig en heerlijk recept voor het maken van ijsthee met behulp van een Hario Cold Brew Tea Bottle, met Rooibos thee, honing en citroen.

HARIO COLD BREW TEA BOTTLE

Hario flessen zijn perfect voor het maken van ijsthee vanwege hun elegante ontwerp en praktische bruikbaarheid. De fles heeft een ingebouwd filter, waardoor je eenvoudig theeblaadjes kunt laten trekken en smaken kunt laten infuseren zonder dat losse blaadjes in je drankje terechtkomen. Bovendien is het slanke glazen ontwerp zowel duurzaam als stijlvol, ideaal voor het serveren aan gasten of om zelf van te genieten.

INGREDIENTEN

Om deze heerlijke ijsthee te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 gram Rooibos thee
  • 15 gram honing
  • 15 gram citroensap
  • (Optioneel) Een schijfje citroen voor garnering
  • 750 ml water
  • IJsklontjes

BEREIDING

  1. Bereid je ingrediënten voor: Begin met het verzamelen van alle ingrediënten. Weeg 4 gram Rooibosthee af, 15 gram honing en 15 gram versgeperst citroensap. Als je wilt, snijd een dun schijfje citroen om later als garnering te gebruiken.
  2. Voeg alles toe aan de Hario fles: Doe de rooibosthee in de Hario fles. Voeg daarna de honing en het citroensap toe. Rooibosthee is een uitstekende keuze vanwege zijn natuurlijke zoete en nootachtige smaak, en het is cafeïnevrij, waardoor het op elk moment van de dag perfect is.
  3. Vul de fles met water: Giet koud water in de Hario fles tot deze vol is. Het ingebouwde filter houdt de theeblaadjes tegen terwijl de smaken in het water trekken.
  4. Laat het brouwen: Sluit de Hario fles af met de dop en schud het zachtjes om ervoor te zorgen dat alles goed gemengd is. Plaats de fles in de koelkast en laat het minstens 3-4 uur trekken, of een nachtje als je een sterkere smaak verkiest.
  5. Serveer je ijsthee: Als je thee naar wens is getrokken, is het tijd om te serveren! Schenk de ijsthee in een glas gevuld met ijsklontjes. Voeg voor een extra vleugje frisheid een schijfje citroen toe aan je glas.

TIPS

  • Pas de zoetheid aan: Voel je vrij om de hoeveelheid honing aan te passen aan je smaak. Je kunt ook experimenteren met andere natuurlijke zoetstoffen zoals agavesiroop of ahornsiroop.
  • Experimenteer met smaken: Voeg een paar verse muntblaadjes of een scheutje gember toe voor een extra kick.