Premium Roasted Coffee
Plantages
Onze ongebrande koffiebonen (groene koffiebonen) komen onder andere van plantages met een Rainforest Alliance keurmerk, een biologisch keurmerk of van plantages waar geïnvesteerd wordt in het welzijn van mens en milieu. Hierbij kun je denken aan scholing, eerlijke verdiensten, ondersteuning van innovatieve en schaalbare projecten en huisvesting.
Selectie
Alle groene koffiebonen die wij branden zijn met zorg door onze branders Tom en Farkas geselecteerd. Slechts één slechte boon kan de smaak van de koffie al bederven. Voordat wij de groene koffiebonen van de boer afnemen, branden, proeven en beoordelen wij de koffie. De koffie die wij branden komen van boeren en coöperaties die extra zorg besteden aan hun koffiebonen. Zorg bij het plukken, verwerken en die een strenge kwaliteitscontrole uitvoeren. Ook letten wij op grootte en gewicht. Dit is erg belangrijk voor een gelijkmatige branding.
‘The perfect roast’
Wij branden al onze koffiebonen volgens het ‘slowroast’ principe in onze eigen micro koffiebranderij. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.
Doordat wij in kleine hoeveelheden en in een kleine brander de koffiebonen branden en onze zintuigen gebruiken in plaats van computers, hebben wij directe controle over de kwaliteit van elke koffie die wij dagelijks in onze microbranderij vers branden. Elke koffiesoort op zijn eigen wijze en met zijn eigen brandprofiel. Onze melanges worden pas na het branden samengesteld.
Premium Roasted Coffee
Plantages
Onze ongebrande koffiebonen (groene koffiebonen) komen onder andere van plantages met een Rainforest Alliance keurmerk, een biologisch keurmerk of van plantages waar geïnvesteerd wordt in het welzijn van mens en milieu. Hierbij kun je denken aan scholing, eerlijke verdiensten, ondersteuning van innovatieve en schaalbare projecten en huisvesting.
Selectie
Alle groene koffiebonen die wij branden zijn met zorg door onze branders Tom en Farkas geselecteerd. Slechts één slechte boon kan de smaak van de koffie al bederven. Voordat wij de koffiebonen afnemen branden, proeven en beoordelen wij de koffie. De koffie die wij branden komen van boeren en coöperaties die extra zorg besteden aan hun koffiebonen. Zorg bij het plukken, verwerken en die een strenge kwaliteitscontrole uitvoeren. Ook letten wij op grootte en gewicht. Dit is erg belangrijk voor een gelijkmatige branding.
‘The perfect roast’
Wij branden al onze koffiebonen volgens het ‘slowroast’ principe in onze eigen micro koffiebranderij. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.
Doordat wij in kleine hoeveelheden en in een kleine brander de koffiebonen branden en onze zintuigen gebruiken in plaats van computers, hebben wij directe controle over de kwaliteit van elke koffie die wij dagelijks in onze microbranderij vers branden. Elke koffiesoort op zijn eigen wijze en met zijn eigen brandprofiel. Onze melanges worden pas na het branden samengesteld.
Onze verpakkingen worden bestickerd door onze vrienden en vriendinnen van de Hartekamp Groep. De Hartekamp Groep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking bij het realiseren van hun wensen op het gebied van wonen, werken, leren, ondersteuning en vrijetijdsbesteding.
Onze verpakkingen worden bestickerd door onze vrienden en vriendinnen van de Hartekamp Groep. De Hartekamp Groep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking bij het realiseren van hun wensen op het gebied van wonen, werken, leren, ondersteuning en vrijetijdsbesteding.
1. selectieve inkoop
2. ingangscontrole (cupping)
3. geconditioneerde opslag van ruwe koffie
4. kleinschalige productie (micro roasting)
5. luchtgekoelde productie (dry roasting)
6. single origin roasting (post blending)
7. geconditioneerde opslag van gebrande koffie
8. vers branden
9. uitgangscontrole: koffiebereiding door eigen baristi
1. selectieve inkoop
2. ingangscontrole (cupping)
3. geconditioneerde opslag van ruwe koffie
4. kleinschalige productie (micro roasting)
5. luchtgekoelde productie (dry roasting)
6. single origin roasting (post blending)
7. geconditioneerde opslag van gebrande koffie
8. vers branden
9. uitgangscontrole: koffiebereiding door eigen baristi